Onze lobby-onderwerpen

Pensioen, AOV en DBA

Vergroot je kennis

En kom netwerken

Word vandaag nog lid

Ontvang de voordelen

Dubbel lidmaatschap

Het kan voorkomen dat je ‘dubbel lid’ bent van PZO. Je bent bijvoorbeeld lid van meerdere organisaties die collectief aangesloten zijn bij PZO. Als je daardoor ook meer dan één keer de collectieve contributie betaalt, kun je een verzoek indienen voor restitutie van contributie die je door dit dubbele lidmaatschap te veel betaalt. PZO restitueert de contributie van het collectief dat zich als laatste bij PZO heeft aangesloten.

PZO zet altijd het individuele lidmaatschap automatisch om in een collectief lidmaatschap zodra jouw (branche- of beroeps-)organisatie zich bij PZO aansluit of zodra PZO bekend is met jouw aansluiting bij een organisatie die collectief lid is van PZO. PZO zorgt er dan voor dat de te veel betaalde individuele contributie voor het resterende deel van het jaar wordt terugbetaald.

Restitutieverzoek
Vul het restitutieformulier in om te kijken of je in aanmerking komt voor restitutie. Geef aan bij welke organisaties je dubbel lid bent. Indien je in aanmerking komt zullen wij het verschuldigde bedrag overmaken op je rekening.

Restitutieformulier

X