Onze lobby-onderwerpen

Pensioen, AOV en DBA

Kom naar onze activiteiten

Vergroot je kennis

Word vandaag nog lid

Ontvang de voordelen

TVL en TOGS

Voor ondernemers die hun omzet geheel of grotendeels zien verdwijnen door de overheidsmaatregelen ter bestrijding van de coronacrisis was eerst de TOGS (Tegemoetkoming schade COVID-19) geopend. Inmiddels is deze regeling vervangen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). 

Hoeveel je ontvangt, hangt af van je omzetverlies. De TVL heeft vanaf het vierde kwartaal van 2020 een nieuw subsidiepercentage: afhankelijk van het omzetdervingspercentage bedraagt deze tussen de 50 en 70%. Hierdoor krijgen ondernemingen met grote omzetverliezen meer subsidie. Als je aan de voorwaarden voldoet ontvang je minimaal €750 en maximaal €90.000. 

Direct bekijken of je in aanmerking komt voor de TVL? Vul dan de Adviestool in

 

Voor wie?

De tegemoetkoming is voor mkb-ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ondernemers die voor de TOGS-regeling in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de TVL. Inmiddels komen bijna alle branches in aanmerking voor de TVL.

Het CBS beschikt over het gemiddelde aandeel van de vaste lasten in de omzet van jouw branche, uitgedrukt in een percentage. Het aandeel van de vaste lasten in de omzet voor jouw branche staat dus vast en hangt samen met je SBI-code. Bekijk hier het percentage dat hoor bij  je vastgestelde SBI-code.

 

Heb je eerder via TOGS een eenmalige tegemoetkoming ontvangen? En wil je nu in aanmerking komen voor de TVL? Dan moet je een nieuwe aanvraag doen voor de TVL.

 

Tegemoetkoming aanvragen

Je kunt een aanvraag indienen voor tegemoetkoming van 25 november 2020  tot en met 29 januari 2021. Op de website van RVO staat een instructievideo. Via mijnrvo.nl kun je een aanvraag indienen. 

 

Bekijk instructievideo

 

 

De meeste gestelde vragen over de TOGS

 

Voor wie is de TVL bedoeld?

De tegemoetkoming is voor mkb-ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. 

Waar moet ik aan voldoen?

Je kunt de TVL vanuit huis zelf online aanvragen. Een aantal KVK-gegevens wordt automatisch ingevuld. Deze moet je controleren. Verzamel vooraf alle gegevens die je voor je aanvraag nodig hebt: 

  • Identificatie: eHerkenning niveau 1 (of hoger) of DigiD.
  • KVK-nummer van je onderneming (let op: niet het vestigingsnummer/RSIN).
  • Je contactgegevens: naam, telefoonnummer, e-mailadres.
  • Het bankrekeningnummer dat op naam staat van je onderneming. Heb je een eenmanszaak en heb je geen zakelijk bankrekeningnummer? Dan mag je je privérekeningnummer doorgeven waarop de zakelijke transacties uit je onderneming plaatsvinden. Let op: het rekeningnummer dat je bij je aanvraag invult, gebruiken wij voor het overmaken van de tegemoetkoming. Controleer deze daarom goed!
  • Als je omzetbelasting (btw) betaalt: pdf’s van de btw-aangiften van het tweede en derde kwartaal van 2019 (Q2 en Q3, april-september 2019). Als je de aangiften niet hebt, mag je ook een pdf of uitdraai van je omzet over het tweede en derde kwartaal van 2019 uit je eigen boekhoudprogramma uploaden.
  • Als je geen omzetbelasting (btw) betaalt: een pdf van de jaarrekening over 2019. Als je deze niet hebt, mag je ook een pdf of uitdraai van je omzet over het tweede en derde kwartaal van 2019 uit je eigen boekhoudprogramma uploaden.
Hoe hoog is de tegemoetkoming?

Hoeveel je ontvangt, hangt af van je omzetverlies en de branche. Als je aan de voorwaarden voldoet, ontvang je minimaal € 750 en maximaal € 90.000.

Het CBS beschikt over het gemiddelde aandeel van de vaste lasten in de omzet van jouw branche, uitgedrukt in een percentage. Het aandeel van de vaste lasten in de omzet voor jouw branche staat dus vast en hangt samen met je SBI-code.

Waar kan ik de aanvraag indienen?

Je kan de TVL-subsidie aanvragen van 25 november 2020 tot en met 29 januari 2021 via mijn.rvo.nl.

X