Onze lobby-onderwerpen

Pensioen, AOV en DBA

Kom naar onze activiteiten

Vergroot je kennis

Word vandaag nog lid

Ontvang de voordelen

“Het voetballandschap is het grootste sociale netwerk van Nederland. Als geen andere sport heeft voetbal het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen. Daardoor is voetbal een prachtig bindmiddel voor een sterke en hechte samenleving. Er is meer te winnen dan de wedstrijd. Voetbal helpt de maatschappij, de maatschappij verrijkt het voetbal”, aldus de KNVB. De Scheveningse Voetbal Vereniging (SVV) helpt de maatschappij door gebruik te maken van haar grote netwerk. Zo helpen ze schoolgaande jongeren om meer inzicht te krijgen in de wereld van werk.

SVV is niet alleen een voetbalvereniging, maar ook een modern buurthuis. Op de momenten dat er geen sporters zijn, zet SVV de deuren open. Iedereen, van jong tot oud kan hier terecht voor diverse activiteiten zoals een netwerkcafé voor werk- en opdrachtzoekenden, maar je kunt ook gebruik maken van een werkplek als zelfstandig ondernemer en er is zelfs een kinderopvang. Het clubhuis is een ontmoetingsplek waar iedereen zijn steentje bijdraagt aan de maatschappij.

Voetballen is de kern van de vereniging, maar SVV wil meer doen voor haar leden. Daarom is SVV Gilde Plus opgericht. SVV Gilde Plus is een werkgemeenschap van zelfstandig professionals, werkenden en werkzoekenden die elkaar ondersteunen in leren en werk. Veel zzp’ers maken deel uit van dit netwerk. “Naast het sociale contact, ontmoet men ook veel (potentiële) zakelijke relaties”. Eén van de bijzondere projecten is het Leergilde, waarbij schoolgaande jongeren meer inzicht krijgen in de wereld van werk.

SVV Gilde Plus heeft namelijk gemerkt dat jongeren te vaak een beroep kiezen omdat vrienden dat ook doen, omdat familie dat aanraadt of omdat ze denken er later veel geld mee te verdienen is. Daarom worden de jongeren door de zzp’ers van Gilde Plus extra begeleid in een jaarprogramma met klassikale sessies, workshops en een bedrijventoer. Scholieren krijgen zo de kans om bedrijven van binnen te bekijken om meer inzicht te krijgen in verschillende beroepen.

Elk bedrijf herbergt een gevarieerd aantal beroepen. Zoek je een passend beroep, dan moet je het beroepenveld beter leren kennen. Als leerling kom je daar in je eentje niet gemakkelijk aan toe. Leergilde neemt je op sleeptouw en ineens sta je binnen bij het accountantskantoor Baker Tilly Berk, Domino’s, Kruidvat, een succesvol restaurant of een beveiligingsbedrijf. Leergilde neemt leerlingen mee om achter de schermen te kijken bij bedrijven in de buurt. Wie meer weet, neemt betere beslissingen. Een carrière die nooit verveelt en je altijd vrolijk maakt, dat is het doel. Het is goed om daar alle aandacht aan te besteden.

Werken aan de toekomst kan op elk moment en vaak dichterbij dan je denkt. Wellicht is er in jouw omgeving een vergelijkbaar initiatief waar je aan mee kunt doen. Is dat er niet? Initieer zelf een netwerk!

 

 

Deze blog is geschreven door Ron Kleijn, voorzitter van voetbalvereniging SVV en coördinator van SVV Gilde Plus. Meer informatie over SVV Gilde Plus vind je in dit e-magazine.

X