Onze lobby-onderwerpen

Pensioen, AOV en DBA

Kom naar onze activiteiten

Vergroot je kennis

Word vandaag nog lid

Ontvang de voordelen

Ook in Den Haag zijn de cijfers omtrent eenzaamheid schokkend, maar liefst 49% van de inwoners voelt zich matig tot ernstig eenzaam. Eenzaamheid kan iedereen, jong of oud, overkomen. Ook onder zelfstandig ondernemers komt eenzaamheid voor, veel zelfstandigen zoeken daarom graag het gezelschap op van andere ondernemers. Om eenzaamheid in Den Haag te bestrijden stropen tientallen Haagse ondernemers hun mouwen op.

De ondernemers zijn lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid en bestrijden eenzaamheid op een eigen en duurzame manier. Van een beautydag voor alleenstaande moeders tot een gezamenlijke maaltijd in het koffiehuis. Maar het gaat voor deze ondernemers verder dan dat. Zij zetten binnen hun eigen bedrijfsvoering ook in op de aandacht voor klanten, tijd voor een praatje en het signaleren van eenzaamheid.

Zo startte Sonja Keizers ‘Pillen en Praten’, een apotheek waarin praten en persoonlijk contact belangrijk is. Ze merkt dat de maatschappij erg individualistisch is geworden, in de groepspraktijk van de huisarts krijg je niet altijd dezelfde dokter en in het ziekenhuis ben je een nummer. Apotheek Pillen en Praten oogt daarom bewust meer als een buurtkamer dan als een kil medicijnenloket. Medicijnen die worden bezorgd worden bewust niet door de brievenbus gegooid, de bezorger belt aan en maakt een praatje.  Dit is vaak het enige contact dat de bewoners hebben op een dag. “Onze verantwoordelijkheid zou verder moeten reiken dan de schuifdeuren”, aldus Sonja Keizers, Apotheker en lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

 Wat onderneem jij?

Jij als (zelfstandig) ondernemer kunt je op je eigen manier inzetten tegen eenzaamheid. Wil je graag weten hoe? Deze week is de campagne Met Hart en Zaak gestart, door middel van verschillende rapportages word je de komende maanden geïnspireerd door andere ondernemers die zich inzetten tegen eenzaamheid. Bekijk de eerste aflevering waarin je ziet hoe je van een sportschool een echte huiskamer maakt of word deelnemer van de Haagse Community tegen eenzaamheid.

 

X