Onze lobby-onderwerpen

Pensioen, AOV en DBA

Kom naar onze activiteiten

Vergroot je kennis

Word vandaag nog lid

Ontvang de voordelen

Op 1 juli 2018 is de brancheorganisatie voor zelfstandige zorgprofessionals, SoloPartners, aangesloten bij PZO. Met ruim 7500 leden gelooft SoloPartners in de eigen kracht van professionals en zien de zzp’ers in de zorg als welkome aanvulling in de zorgsector. Om de belangen van deze groeiende groep zelfstandigen nog beter te kunnen behartigen, trekken SoloPartners en PZO samen op in het dossier van de zzp-er in de zorg.

Steeds meer zorgverleners kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap, met als belangrijkste motivatie flexibiliteit. Zelfstandige zorgverleners zijn een wezenlijke aanvulling voor de sector en een groep van ervaren professionals die behouden moeten worden voor de zorg. Met zo’n 100.000 vacatures begrijpt iedereen dat deze groep zelfstandigen hard nodig zijn.

Margreet Drijvers, directeur van PZO is zeer verheugd. ‘‘Ook de zelfstandig zorgverlener verdient een eigen rechtspositie, zij hebben namelijk een meerwaarde in het verlenen van zorg. Deze meerwaarde moeten we koesteren en op een goede manier faciliteren. Het is belangrijk om mee te denken over een uitgebalanceerde zorgsector waarbij het belang van de cliënt voorop staat. We gaan samen met SoloPartners werken aan de positionering van de zzp-er in de zorg’’.

Wat gaat PZO doen
PZO gaat zich inzetten voor de belangen van de zorgprofessionals, zodat de zelfstandig zorgverleners in deze sector werkzaam blijven. De samenwerking zal voornamelijk worden gezocht in overstijgende dossiers zoals bijvoorbeeld de Wet DBA. Daarnaast is het integrale dossier rondom arbeidsmarktbeleid in de zorg een maatschappelijk relevant vraagstuk. ‘‘We merken dat dit vraagstuk nog niet in samenhang met het zzp-schap in de zorg wordt benaderd, ondanks dat zo’n 30.000 verpleegkundigen en verzorgenden inmiddels koos voor het zzp-schap in de zorg’’, aldus Lex Tabak. Op dit dossier hopen PZO en SoloPartners meer te kunnen realiseren.

X