Onze lobby-onderwerpen

Pensioen, AOV en DBA

Kom naar onze activiteiten

Vergroot je kennis

Word vandaag nog lid

Ontvang de voordelen

Arbeidsongeschiktheid

Iedereen kan ziek worden. Iedereen kan een ongeluk krijgen. Arbeidsongeschiktheid heeft consequenties voor je onderneming, maar ook voor je persoonlijke situatie. Voor zelfstandigen is het belangrijk om de risico’s die arbeidsongeschiktheid met zich mee brengen in beeld te krijgen en daarop actie te ondernemen. In het dossier arbeidsongeschiktheid kun je hier meer over lezen.

PZO zet zich in om voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid toegankelijk te maken. Verzekeringen moeten er voor zorgen dat bij arbeidsongeschiktheid het leven van de zelfstandige makkelijker wordt en niet door allerlei kleine lettertjes ineens anders uitpakt. Alternatieve ontwikkelingen zijn een goede zaak en verbeteren de markt van arbeidsongeschiktheidsproducten op een positieve manier.

PZO is niet voor een verplichte verzekering voor zelfstandigen. Blijvende arbeidsongeschiktheid is maatschappelijk voor alle werkenden een risico en binnen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt denkt en praat PZO mee over alternatieve voorzieningen.

X