Onze lobby-onderwerpen

Pensioen, AOV en DBA

Kom naar onze activiteiten

Vergroot je kennis

Word vandaag nog lid

Ontvang de voordelen

Het Dagelijks Bestuur van PZO

Het Dagelijks Bestuur is betrokken bij de voorbereiding en het bewaken van de uitvoering van het algemene beleid. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit Denis Maessen, Tanneke Jansen en Peter Thibaudier.

Denis Maessen
Voorzitter

Sinds maart 2015 ben ik met veel plezier voorzitter van PZO. Als ondernemer houd ik mij bezig met strategische ontwikkelingen en daarom zijn het voor mij nu interessante tijden. De arbeidsmarkt is niet meer de arbeidsmarkt van vroeger, terwijl onze wettelijke kaders wel dateren uit 1907. Dit vraagt om innovatie kracht. Daarom breng ik samen met de rest van het team van PZO de positie van de zzp’er op onze arbeidsmarkt onder de aandacht van politiek, de sociale partners en het kabinet. Brede maatschappelijke vraagstukken worden door de noodzaak tot vernieuwing geraakt. Denk aan de vrijheid van keuze van het individu en professionele vitaliteit, armoede bij hen die moeilijk mee kunnen, de erosie van traditionele instituties en denkwijzen en zo vele andere vraagstukken. De manier waarop ik insteek is dat we verbinding zoeken en wegen voor vernieuwing laat zien. Ook zeker bij of met hen die dat erg lastig vinden. Fundamentele keuzes gaan daarbij voor korte termijn successen. Het is belangrijk om als samenleving vooruitgang te boeken in een snel veranderende wereld. 

 

Tanneke Jansen
Bestuurslid

Zelfstandig professional en ondernemer sinds 2004. Specialist in bedrijfsvoering en ICT/informatiebeveiliging. Ik help bedrijven en organisaties te zorgen voor continuïteit, kwaliteit, efficiënte en effectieve bedrijfsprocessen. Afhankelijk van de vraag doe ik dat in de rol van adviseur, interim manager of auditor. Ik vind het belangrijk, dat zzp’ers door andere ondernemers én de politiek gezien worden als de ondernemende zelfstandig professionals die ze zijn. En dat ze ook als zodanig worden behandeld. Via PZO kan ik bijdragen aan een betere rechtspositie voor zzp’ers (Ondernemersverklaring), privacybescherming (BTW=BSN) en invloed uitoefenen op politieke beslissingen die alle zzp’ers raken. Met een steeds groter wordende groep zzp’ers in Nederland is het belangrijk dat onze belangen goed worden behartigd, en PZO doet dat.

 

 

Peter Thibaudier
Penningmeester

Sinds 2006 ben ik zelfstandig financieel interim professional en daarbij vanaf de eerste dag lid van PZO. Mijn opdrachten bevinden zich meestal op het gebied van interim management zoals het tijdelijk invullen van de rol van financieel manager / directeur van een bedrijf of divisie. Daarnaast begeleid ik regelmatig financiele veranderingsprojecten of implementaties. Sinds begin 2017 zit ik in het Dagelijks Bestuur van PZO in de rol van penningmeester. Ook vertegenwoordig ik de individuele leden die zich aangesloten hebben bij PZO via de Stichting Instroom. De zelfstandig ondernemer verdient een volwassen plaats in de Nederlandse polder en een goede en continue belangenbehartiging is cruciaal om deze positie te waarborgen. PZO heeft hierin een goede positie en is daar dagelijks mee bezig, voor zowel de collectieve- als voor individuele leden. Denk-, Praat- en Doe mee!

 

X