Succesvol thuiswerken door mentale weerbaarheid

De oorsprong van deze trainingen
One Minute Coaching heeft haar oorsprong in de wereld van de topsport. Tijdens een wedstrijd heeft een coach vaak niet meer dan een minuut de tijd om een sporter of het sportteam een duwtje in de rug te geven om zijn doel te bereiken. Dit ‘zestig seconden principe’ blijkt een uitstekend middel om veerkrachtig met allerlei situaties om te gaan. Dit model gaat uit van vier mentale stemmingen (zie model) waar mensen zich vaak niet bewust van zijn.

Thuiswerken in Coronatijd
Op dit moment stelt Corona hoge eisen aan mensen. In veel functies, ongeacht leeftijd en/of ervaring, ‘struggelen’ mensen met thuiswerken. Thuiswerken betekent niet alleen online meetings, bila’s, mails beantwoorden, deelnemen in What’s appgroepen en zakelijke project afronden op minder gebruikelijke uren (i.v.m. 24/7 bereikbaarheid). Maar ook kinderen helpen met huiswerk, boodschappen doen en tijd doorbrengen met het gezin. Dit vindt plaats in een en dezelfde werk- en leefomgeving! Het wordt een nog grotere uitdaging als medewerkers klein behuisd zijn en het gezin dicht op elkaar leeft.

Voor wie?
De Coronatijd trekt een zware wissel op het fysieke en mentale gestel van medewerkers. Echter, middels de inzet van One Minute Coaching zal de (mentale) draagkracht flink toenemen. Door een uitgekiende 1-op-1 begeleiding daagt One Minute Coaching de mensen uit voortdurend anders naar situaties kijken. Deelnemers zullen ervaren dat zij de werklast steeds makkelijker dragen!

Werkwijze
Tijdens deze training van tien aaneengesloten weken wordt iedere deelnemer door One Minute Coaching op afstand getraind aan de hand van teksten, praktijk opdrachten, online calls, whatsapps en korte mails. Dit gebeurt tussen het reguliere werk door, creëert afwisseling en zorgt al snel dat er anders naar de workload wordt gekeken.

Investering
De kosten voor deze training van tien weken zijn € 1.500,00 per persoon exclusief BTW voor niet leden. Voor leden is de prijs € 1.250,00. Dit is inclusief de kennismaking tussen deelnemer en trainer.

Informatie over de trainer-coach
Victor Mion werkte als professioneel tenniscoach in het begin van de jaren negentig. De afgelopen twintig jaar heeft Mion zijn coachingservaring met succes verder ontwikkeld in het bedrijfsleven. Hij schreef One Minute Coaching, impact in 60 seconden in 2011 en samen met Marius Rietdijk, gedragswetenschapper aan de VU Amsterdam, schreef hij in 2013 Presteren met Pavlov en in 2018 Wat een geluk! Je hebt een topsportmentaliteit. Wil je alvast een voorproefje? Bel of mail ons.

Aanmeldformulier Succesvol thuiswerken door mentale weerbaarheid

X