Hulp voor ondernemers

Geldplan voor zzp’ers

Het geldplan is een online stappenplan waarmee je systematisch en doelgericht je geldzaken in beeld kunt brengen. Daarmee kun je zien welke risico’s er zijn, je kans op succes vergroten en de kans op financiële problemen juist verkleinen.

Bekijk het Geldplan

 

Geldfit Zakelijk

Op Geldfit Zakelijk kun jij als ondernemer gratis terecht voor hulp bij jouw financiële situatie. Via een online test krijg je direct inzicht hoe jij er met je onderneming financieel voor staat. Ook krijg je gelijk een overzicht waar je terecht kunt voor hulp. Denk aan websites met handige tips, online begeleiding of hulp voor ondernemers bij jou in de buurt.

Meer informatie

 

Start van je onderneming en bedrijfsadvies

Tijdens de start van je eigen onderneming kan er veel op je afkomen. Hoe richt je bijvoorbeeld je onderneming in? En hoe laat je je onderneming groeien? Soms is het fijn om even te sparren met gelijkgestemden. Stichting Ondernemersklankbord is een landelijk netwerk met meer dan 300 adviseurs die jou kunnen helpen bij de start van je onderneming, maar ook bij alle aspecten van de bedrijfsuitoefening, faillissementspreventie en bij de bedrijfsopvolging. Het OKB-netwerk bestaat uit gemotiveerde adviseurs met ondernemerservaring en een professionele kijk op zaken. Het zijn allemaal oud-ondernemers, managers of specialisten in hun vakgebied. Zij delen vrijwillig hun expertise met jou en geven onpartijdig advies. Dat gebeurt in klankbordtrajecten van een halfjaar, waarvoor Ondernemersklankbord slechts een minimumdonatie van 150 euro vraagt. Stichting Ondernemersklankbord is een onafhankelijke non-profitorganisatie die zich belangeloos inzet. In de bijna 40 jaar van het bestaan, heeft het Ondernemersklankbord al meer dan 70.000 ondernemers effectief geholpen met bedrijfsadvies.

Vraag begeleiding bij Stichting Ondernemersklankbord aan

 

Ondernemer in zwaar weer

Wegens allerlei omstandigheden kan je als zelfstandig ondernemer in zwaar weer verkeren. Door ziekte kan je bijvoorbeeld tijdelijk je werk niet doen, maar ook privéomstandigheden en wanbetalers kunnen een rol spelen. Kortom: het gaat niet goed met je onderneming en je zit met je handen in het haar. Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst. Zij kunnen je helpen bij onvoldoende inkomsten, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging om financiële redenen. Samen met een ervaren ondernemer stel je de juiste prioriteiten en maak je een gedegen plan. De medewerkers van Over Rood zijn bevlogen ondernemers die hun succes willen doorgeven. Over Rood begeleidt en ondersteunt zzp’ers bij het starten van een bedrijf, onvoldoende inkomsten, betalingsachterstanden, schulden, administratieve achterstanden, belasting(aangifte) achterstanden en bedrijfsbeëindiging om financiële redenen. Dankzij ondersteuning vanuit de overheid en de Rabobank is het programma al beschikbaar vanaf € 20 per maand, excl. BTW.

Mensen gaan er altijd vanuit dat het je eigen schuld is. Dat je de ellende over jezelf hebt afgeroepen. Over Rood veroordeelde ons niet. Dat was fijn. – Nina
Lees verhalen van ondernemers die zijn begeleid door Over Rood.

Neem contact op met Over Rood

 

 

 

Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

Gemeenten kunnen zelfstandigen met financiële problemen bijstand geven. Verschillende groepen zelfstandigen kunnen een uitkering krijgen vanuit het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). De vorm van de financiële ondersteuning en de voorwaarden verschillen per situatie. Meer informatie over de Bbz.

 

X