Zo werkt PZO

Netwerken | Lobby | Kennis | Ledenvoordeel

Als zelfstandig ondernemer kies je er bewust voor om in alle vrijheid een onderneming te starten. Je kiest er voor om onafhankelijk te zijn. Een ondernemer toont lef door deze sprong in het diepe te maken, het is ten slotte een eigen risico dat je neemt. Doorzettingsvermogen, vakmanschap en vakkennis zijn voor een ondernemer van groot belang. Zelfstandige ondernemers creëren hun eigen werk en zij geven de economie de broodnodige veerkracht en flexibiliteit.

Maar soms loop je tegen belemmeringen aan die je niet alleen kunt oplossen. Bij bepaalde onderwerpen beschik je bijvoorbeeld niet over voldoende kennis of je lobbypositie is niet sterk genoeg. Het aantal zelfstandigen in Nederland blijft stijgen en de positie op de arbeidsmarkt is uniek, daarom is het noodzaak dat jouw belangen goed worden vertegenwoordigd in de politiek en er één front wordt gevormd.

Sinds 2002 vertegenwoordigt PZO jouw stem op lokaal, nationaal en internationaal niveau en ondersteunt jou in alle facetten van het ondernemerschap. Wij nemen belemmeringen die jij als zelfstandig ondernemer ondervindt op het gebied van wet- en regelgeving weg. Zelfstandig ondernemers verdienen een volwaardige plek in onze maatschappij. Onze lobbypositie in Den Haag en Brussel is sterk. Zo werken wij nauw samen met onder andere MKB Nederland en VNO NCW. Met een zetel in de SER en als lid van de EFIP – het Europese forum voor zelfstandig professionals – hebben we een stevige positie in de onderhandelingen. Zo is de handhaving van de wet DBA o.a. door onze inspanningen uitgesteld en zijn wij bezig met het uitwerken van een nieuw voorstel.

Verder helpt PZO jou om je kennis en netwerk uit te breiden. Zo organiseren wij netwerkevenementen, seminars en workshops. Bovendien bieden wij (collectieve) kortingen op producten en diensten als verzekeringen, telefonie en administratie. Doe jij ook mee?

X