Onze lobby-onderwerpen

Pensioen, AOV en DBA

Kom naar onze activiteiten

Vergroot je kennis

Word vandaag nog lid

Ontvang de voordelen

Onze lobby

PZO vertegenwoordigt jouw stem op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Wij nemen belemmeringen, die jij als zelfstandige ondernemer ondervindt op het gebied van wet- en regelgeving, weg. Onze lobbypositie in Den Haag en Brussel is sterk. Door het smeden van allianties met onder andere VNO NCW en MKB Nederland, maar ook met anderen bundelen wij de krachten om goede resultaten neer te zetten. Onze zetel in de SER zorgt er voor dat we steeds meer aandacht kunnen vragen voor ondernemersvraagstukken. Als lid van de EFIP – het Europese forum voor zelfstandig professionals – laten we onze stem in Europa goed horen.

Ook lokaal en regionaal spelen er veel zaken voor zelfstandigen. Denk bijvoorbeeld aan lokale aanbestedingen, sociale vraagstukken en mobiliteit. In Leiden starten wij een pilot met het Ondernemersfonds Leiden om voor zelfstandigen in deze regio een specifieke lobby agenda op te stellen.

Hieronder is schematisch aangegeven hoe door PZO invloed wordt uitgeoefend om de positie van zelfstandig ondernemers te verbeteren.

 

Denk mee
Zijn er zaken die jou als zelfstandig ondernemer raken? Wellicht kan PZO door onze lobby wat voor jou betekenen. Neem contact op, en denk met ons mee.

X