Zie je het op dit moment helemaal niet meer zitten en baal je op dit moment ontzettend van het feit dat we weer in lockdown zijn? Ben je helemaal klaar met je bedrijf en heb je zoiets van…. ‘Ik doe de gordijnen dicht, ben er voor niemand en zie het allemaal volgend jaar wel weer. Nu eerst even helemaal niets.

Dat begrijp ik helemaal. In de 30 jaar dat ik zelfstandig ondernemer ben, heb ik 2 keer een crisis met mijn bedrijf meegemaakt. In die periode wilde ik het liefst de dekens over m’n hoofd trekken om daar te blijven liggen tot alle ellende achter de rug zou zijn en de situatie zich binnen mijn bedrijf zich vanzelf op zou lossen. Beide keren heb ik moeten stoppen met mijn bedrijf en heb ik van nul af aan weer een nieuwe succesvolle business opgebouwd. Alle tegenslag indertijd heeft mij gesterkt in mijn overtuigingen, wie ik ben, hoe ik in het leven wil staan en heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven. Dit heb ik mede voor elkaar gekregen door de gesprekken met mijn coach die mij kansen en perspectieven liet zien.

 

Stoppen of doorgaan……………..

Beslissen wat te doen en hoe verder met je bedrijf is misschien wel de moeilijkste keuze waar jij nu op dit moment voor staat. Één ding is zeker….. Je zal zelf de verantwoordelijkheid moet nemen een beslissing te nemen. Die kan niemand anders voor je nemen.

En ondanks dat ik je niet persoonlijk ken, zijn er 3 dingen die ik al van je weet.

  • Je bent ondernemer
  • Je bent een doorzetter en gaat niet bij de pakken neerzitten
  • Je doet je werk met passie, je houdt van je werk en wil slagen in hetgeen waar je mee bezig bent.

 

Positief

Uit deze waardeloze situatie waar we allemaal mee te maken hebben kan je ook positieve dingen halen. Want wees nou eerlijk… Je hebt nog nooit zoveel tijd gekregen om heel veel zaken goed op de rit te krijgen.

 

3 Eindejaars tips

Om dit jaar goed af te kunnen sluiten heb ik 3 praktische tips voor je:

 1. Neem de tijd het afgelopen jaar te analyseren

Wat ging er goed en wat kan er beter? Wees eerlijk tegen jezelf. Je hebt er niets aan je kop in het zand te steken en te blijven hopen dat volgend jaar wel beter zal gaan. Wanneer je alles bij het oude laat zal er ook in het nieuwe jaar niets veranderen.

 

2.  Evalueer je financiële situatie

Beslissingen nemen is lastig wanneer je niet weet wat je huidige financiële situatie is. Zijn er nog openstaande facturen, neem dan contact op met je klant en vraag de factuur te betalen. Heb je zelf nog betalingen te doen, regel dat dan nu direct.

 

Je zal daadwerkelijk stappen moeten zetten om verder te kunnen groeien. Als persoon en met je bedrijf. Om met een frisse, positieve blik het nieuwe jaar te beginnen heb ik een checklist voor je gemaakt met 4 stappen die je in deze laatste weken van het jaar kan implementeren.

 

3. Download de gratis Checklist Voor Succes

Als extra bij de checklist krijg je bij iedere stap uitleg hoe een en ander aan te pakken en wat je moet doen om de zaken voor elkaar te krijgen. Een praktisch hulpmiddel om de zaken te verbeteren en goed op de rails te krijgen zodat je daar in het nieuwe jaar voorlopig niet meer naar hoeft om te kijken. Naar de download.

 

 

 

 

Na 20 jaar een makelaarskantoor te hebben gehad besluit Yolanda op 59-jarige leeftijd een carrière switch te maken en verder te gaan als zelfstandig business coach zodat zij haar 30 jaar ervaring als ondernemer kan delen met andere ondernemers. Ze heeft een programma ontwikkeld genaamd 'In 9 stappen naar een uniek bedrijf'. Wil je meer weten over Yolanda of heb je een vraag, neem dan een kijkje op haar website.  

X