mei, 2021

do27mei19:00do21:15Online - Ontdek de Best Practices van de Agile mindset buiten de ICTAangeboden door IPMA

Event Details

Er heerst een algemeen beeld dat de meerwaarde van een Agile Mindset exclusief is voor projecten in de ICT-sector. We willen in deze bijeenkomst graag samen op onderzoek gaan of dat echt wel zo is. In de vorige bijeenkomst hebben we gezien dat een project in de Bouw en Infra-sector ook heel agile kan zijn. Dat smaakte naar meer, dus ook deze keer hebben we een live praktijkvoorbeeld.
Wisten jullie dat er in het huidige onderwijs allang gebruik wordt gemaakt van de Agile Mindset? Dankzij Scrum@school wordt leren (weer) leuk omdat het zorgt voor motivatie, leerenergie en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. De methodiek van Scrum@school bestaat alweer 8 jaar. Op dit moment wordt er door zo’n 430 scholen met Scrum gewerkt, en zijn er ruim 3000 docenten die het gebruiken in de les.

Wat betekent dit voor jou?
Jouw (toekomstige) collega is dus wellicht al veel langer ‘gewend’ om te Agile te werken én denken. Uiteindelijk zullen al deze leerlingen met een Agile Mindset van school komen, waardoor het toepassen van Agile werkmethodes een grotere vlucht zal nemen. En dat zullen we zeker merken bij de uitvoering van projecten in de toekomst!

Leer en discussieer mee over voor- en nadelen en laat je inspireren door de ervaringen van Susan Saris. Zij is mede-eigenaar van Scrum@school. Zij heeft 8 jaar ervaring als docent lichamelijke opvoeding, 7 jaar als Scrum Master en Agile Coach bij de Rabobank en heeft die ervaring samengebracht in Scrum@school. Susan heeft ook het traject Scrum@school for Professionals opgezet, om zo te zorgen dat er minder werkdruk wordt ervaren en meer en betere resultaten behaald worden in het niet-lesgebonden werk.

Na de sessie van Susan zullen we weer de open space werkvorm volgen, waarin jouw eigen bijdrage en ervaring wordt gewaardeerd en toegepast om wellicht wat antwoorden te vinden. Dus heb je een eigen case of vraagstuk over agility in projecten dat je wil delen met de groep, dit is je kans.

Voor Wie : Elke projectprofessional
Spreker(s) : Susan Saris
Wanneer : Donderdag 27 mei 2021
Hoe Laat : 19:00-21:15 uur
Waar : Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina.
Opmerking : Weet je niet wat een open space is? Zie dan hier een voorbeeld uit onze kennisbank.
Eigen Bijdrage : Gratis

Susan is mede-eigenaar van Scrum@school. Zij heeft 8 jaar ervaring als docent lichamelijke opvoeding, 7 jaar als Scrum Master en Agile Coach bij de Rabobank en heeft die ervaring samengebracht in Scrum@school. Binnen Scrum@school heeft zij ook het traject Scrum@school for Professionals opgezet, om zo te zorgen dat er minder werkdruk wordt ervaren en meer en betere resultaten behaald worden in het niet-lesgebonden werk.

more

Wanneer

(Donderdag) 19:00 - 21:15

Aanmelden

Aanmelden
X