Platform Zelfstandige Ondernemers is in 2002 opgericht om de zzp’er een stem te geven. Met de jaren is het laten horen van die stem alleen maar belangrijker geworden. Je merkt dat in veel discussies de zzp’er de richting bepaalt en vaak op basis van vooroordelen. Ik noem er een paar: “Zelfstandigen zitten aan de onderkant, dus er moet een minimum tarief komen. Zelfstandigen hebben geen pensioen geregeld, dus er moet een verplicht pensioen komen. Zelfstandigen hebben hun arbeidsongeschiktheidsrisico niet goed afgedekt, dus er moet een verplichte verzekering komen.”

Om het juiste tegengeluid te laten horen zijn wij er. Wij gaan in gesprek met de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de onderwerpen, wij zoeken steun voor onze standpunten bij Tweede Kamerleden, en zo nodig zitten we bij de Minister. In de SER, waar traditioneel werkgevers en werknemers met elkaar het gesprek voeren, zitten we ook om de zelfstandigen onderdeel van dat gesprek te laten zijn. Zo wordt er niet over ons gesproken, maar mét ons.

 

PZO is gevestigd in de Malietoren in Den Haag, waar ook VNO-NCW en MKB Nederland zijn gevestigd. Het ondernemershuis van Nederland wordt het ook wel eens genoemd. Dat huis staat voor de ondernemersbelangen, groot, midden, klein en zzp. Wij zijn een zelfstandige vereniging en onafhankelijk, maar wij geloven zeer in samenwerking. Daar waar je dezelfde ideeën hebt, moet je niet alleen op pad gaan, maar met elkaar. Ook VNO-NCW en MKB Nederland hebben veel zzp’ers in hun achterban en zij vertegenwoordigen die dus ook. Maar laat duidelijk zijn, dat wanneer wij een andere positie in moeten nemen, we dat zonder bezwaar doen.

 

Naast de belangenbehartiging zijn we er ook om onze leden te ondersteunen in hun ondernemerschap. Dat doen we door onafhankelijke informatie te geven over bijvoorbeeld het afdekken van risico’s, zoals arbeidsongeschiktheid of aansprakelijkheid. We zorgen voor ledenvoordelen, zoals kortingen en workshops. En natuurlijk de mogelijkheid om juridisch of fiscaal advies in te winnen.

 

Wij doen graag de juiste dingen en willen de juiste dingen ook graag goed doen. Wij doen dat voor jullie, maar we hebben jullie ook nodig. Om jullie standpunten te bepalen hebben we input nodig. Om te weten welke workshops we kunnen organiseren willen we weten waar jullie behoefte aan hebben. Dit is een open uitnodiging om met ons contact op te nemen op secretariaat@pzo.nl of 070 3490233.

X