Op 10 oktober werd het Miele Experience Center in Vianen omgedoopt tot centrum van de toekomst. Met het thema ‘Klaar voor de Toekomst’ stond Zelfstandig 3.0 volledig in het teken van innovatie. Want innoveren is niet iets wat alleen grote multinationals aangaat. Ook de zzp’er, freelancer of mkb’er moet innoveren om zijn of haar bedrijf toekomstbestendig te maken en te houden. In een inspirerende en innovatieve omgeving werden ondernemers op weg geholpen om het morgen anders te doen dat ze gisteren deden. Want alleen dan blijven we in ontwikkelingen en is er innovatie en groei – zowel persoonlijk als zakelijk.

De middag startte met een plenair programma waarbij de Fountainheads ons lieten instappen in een sneltrein van digitale verbijstering en lieten de deelnemers ietwat in de war achter. Die digitalisering brengt helaas ook een keerzijde met zich mee, de kans om gehackt te worden. Cyber-expert Rickey Gevers stelde je niet helemaal gerust. ‘Iedereen wordt een keer gehackt’, voorkomen kan bijna niet maar je erop voorbereiden gelukkig wel. Dat doe je bijvoorbeeld door het inschakelen van 2 factor authenticatie, zo lang mogelijke wachtwoorden instellen, updates regelmatig uitvoeren, back-ups maken en je netwerk segmenteren.

 

In zo’n experience center waar natuurlijk ongelofelijk veel keukenapparatuur staat, moet natuurlijk ook een hapje worden gegeten. De Miele chefs hebben ons verrast met een fantastisch, restaurantwaardig menu. Tijdens de Walking Dinner waren er volop mogelijkheden om elkaar te ontmoeten of om de expertise van de verschillende experts te bevragen. Bijvoorbeeld over ondernemerschap, verzekeringen of social media.

Een buitengewoon interessante bijeenkomst voor startende én ervaren zzp’ers. De leerzame workshops en interessante bezoekers maken het bijzonder nuttig!

 

Na een hapje en een drankje was het tijd voor de breakoutsessies. Aanwezige zzp’ers konden kiezen uit verschillende sessies, bijvoorbeeld over verdienmodellen, communicatie, social media, cyberrisico’s, werken in de Cloud, betalingsverkeer of veilig online.

 

Na afloop was er uiteraard ruimte om na te praten onder het genot van een borrelhapje en drankje. Dat gaf ons gelijk de tijd om eens te polsen wat deelnemers eigenlijk vonden van Zelfstandig 3.0. Zo vatte een van de deelnemers de bijeenkomst als volgt samen: “PZO-ZZP behartigt niet alleen de belangen van zzp-ers in Den Haag, maar weet ook heel goed een doordachte, informatieve en zelfs gezellige avond voor elkaar te krijgen waar zelfs ik enorm van heb genoten.” Via de website van Zelfstandig 3.0 kun je terugblikken op het event en de foto's bekijken.

X