Op 1 juli 2021 is ZP&co, een coöperatie van ZP’ers die ZP’ers en opdrachtgevers met elkaar in contact brengt, aangesloten bij PZO. ZP&co heeft dagelijks ruim 150 actuele opdrachten voor kennis ZZP'ers op de website staan bij toonaangevende opdrachtgevers. Met deze nieuwe aansluiting kunnen we nog meer zelfstandigen vertegenwoordigen en zo een nog breder gedragen geluid laten horen aan de politiek.

ZP&co bemiddelt de ZP’er met expertise naar verschillende opdrachten. In dat opzicht wijkt ZP&co niet af van een detacheringsorganisatie. Maar ZP&co heeft geen primaire winstdoelstelling en daarom vloeit de eventuele winst terug naar de leden. “Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze leden vertegenwoordigd worden in politiek Den Haag”, zegt Alex-Jan de Jong over deze nieuwe samenwerking. “Daarnaast heeft PZO meer aandacht voor bredere maatschappelijke thema’s zoals ondernemende vrouwen, participatie en leren en ontwikkelen. De keuze voor PZO was zo snel gemaakt”, zegt Alex-Jan de Jong.

“ZP&co past goed bij PZO. Het is prettig samenwerken met een partij die ondernemend is en meedenkt in de ontwikkeling van nieuwe diensten”, zegt Margreet Drijvers, directeur PZO.

X