Ondernemers die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als je nu bijzonder uitstel aanvraagt, dan loopt dat tot 1 oktober 2021. Vanaf deze datum moeten alle belastingen waarvoor je op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden. En ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet je betalen.

Het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan eenvoudig met een digitaal formulier via de site van de Belastingdienst.

Waarom nu nog uitstel aanvragen?
  • Tot en met 30 september hoef je de belastingen waarvoor je bijzonder uitstel hebt, niet te betalen. Je krijgt hier een ruime betalingsregeling voor.
  • Vanaf 1 oktober 2022 start de betalingsregeling voor de belastingschuld die je hebt opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel. Je betaalt de belastingschuld dan af in 5 jaar.

 

Aangifte doen en belastingaanslagen op of na 1 oktober 2021

Op of na 1 oktober 2021 aangifte doen

Heb je bijzonder uitstel? En doe je in oktober 2021 aangifte over één of meer van de volgende tijdvakken? Bekijk wat de tijdvakken zijn waarover je voor het eerst niet alleen op tijd aangifte moet doen, maar ook weer op tijd moet betalen.

 

Belastingaanslagen met uiterste betaaldatum op of na 1 oktober 2021
Krijg je bijvoorbeeld op 2 september 2021 een aanslag inkomstenbelasting over 2020? Lees hier waarom het bijzonder uitstel voor deze aanslag niet geldt.

X