Naar alle waarschijnlijkheid blijft de tijdelijke lijfrente behouden, zo meldt het Financieel Dagblad.  Dat is goed nieuws voor zelfstandige ondernemers. Want juist zelfstandige ondernemers bouwen ook op deze manier pensioen op en hebben behoefte aan flexibiliteit. Niet alleen bij de inleg, maar ook bij de uitkering.

Het ministerie van Financiën had het plan opgevat om per 2023 de tijdelijke lijfrente af te schaffen en alleen nog uitkeringen van minimaal twintig jaar tot levenslang te tolereren. Dat lijkt nu te zijn teruggedraaid door onder meer de gezamenlijke inzet van PZO, MKB-Nederland en VNO-NCW. “Deze maatregel staat haaks op de bedoeling van de nieuwe wet Toekomst Pensioen. Deze zou het immers makkelijker moeten maken om ondernemers een oudedagsvoorziening op te laten bouwen. Het is niet meer dan logisch dat deze maatregel van tafel is geschoven”, zegt Margreet Drijvers.

 

Begin 2022 weten we of deze maatregel definitief van tafel is. Dan wordt namelijk het Wetsvoorstel Toekomst Pensioen ingediend. In de tussentijd blijven we onze feedback geven zoals we ook eerder dit jaar hebben gedaan.

X