Ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen en in Nederland belasting betalen kunnen uitstel van belasting aanvragen bij de Belastingdienst. Je kunt tot en met 30 juni 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor verschillende belastingen. Maak je al gebruik van bijzonder uitstel van betaling, dan kun je vragen om deze te verlengen. Ook dit kan tot en met 30 juni 2021.

Voor het eerst uitstel van betaling aanvragen

Als je een aanvraag doet voor bijzonder uitstel van betaling krijg je automatisch 3 maanden uitstel van betaling. Voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw) vraag je in één keer tegelijk uitstel van betaling aan. Je hoeft niet te wachten tot je voor alle 5 een aanslag hebt ontvangen, één aanslag is voldoende. Voor alle andere belastingen waarvoor je uitstel kunt vragen, geef je apart aan of je daarvoor uitstel wilt. Is het daarna nog steeds lastig om op tijd te betalen, dan kun je een verlenging aanvragen.

 

Eerder dit jaar al verlenging gekregen

Ondernemers die eerder dit jaar al een verlenging van belastinguitstel hebben gekregen loopt uitstel van betaling automatisch door tot 1 juli 2021.

 

Verlenging loopt af op 1 juli 2021

Als je een aanvraag hebt gedaan voor uitstel van betaling dat op 1 juli 2021 afloopt, kun je om verlenging van het uitstel vragen.

 

Betalingsregeling

Ondernemers die uitstel van betaling hebben aangevraagd krijgen voor 1 oktober een brief van de Belastingdienst met een voorstel voor een betalingsregeling om de belastingschuld die is opgebouwd af te betalen.

Meer informatie over bijzonder uitstel van betaling lees je op de website van de Belastingdienst. Wil je weten hoe je uitstel aanvraagt, bekijk dan deze link.

X