Hoog in Google zorgt voor meer bezoekers op je website. Een mooi doel dus, maar hoe bereik je dat? De positie in Google is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Voor iedereen die zich afvraagt: ‘Hoe kom ik hoger in Google?’ geven wij tips.

Hoog in Google komen? Een belangrijk aspect is content. Begin met de juiste zoekwoorden verwerken in de teksten op jouw website. Google scant namelijk op relevantie. Hoe relevanter jouw website is, hoe hoger de positie. Zoekmachine-optimalisatie of te wel search engine optimization (SEO) dus. Zorg er daarom voor dat je content:

 

 

  • relevant is
  • up-to-date is
  • antwoord geeft op een vraag of probleem van de bezoeker

 

Relevant

Zoek eerst uit welke zoekwoorden bezoekers gebruiken en hoe vaak zij daarop zoeken. Heb je een website over een heel specifiek onderwerp, dan heb je minder concurrentie en dat vertaalt zich vaak in een hogere positie. Gaat jouw website over een algemener onderwerp, waar veel spelers op de markt zijn, dan wordt het meer vechten voor een plekje (en slimme trucs toepassen). Zorg wel altijd voor relevante content.

 

Short tail vs. long tail

Let ook vooral op de combinatie van zoekwoorden. Kies daarom niet alleen voor een losse zoekterm (short tail), maar voor een combinatie van woorden (long tail). Als je bijvoorbeeld handgemaakte vilten tassen verkoopt en je die zoekwoorden verwerkt in je tekst, scoor je beter dan als je alleen het woord tassen gebruikt. Hoe specifieker jouw site antwoord geeft op de vraag van bezoekers, hoe hoger je ranking bij die zoekwoorden. Richt je je bijvoorbeeld op handgemaakte vilten tassen, gebruik dan die zoekwoorden en voeg er je plaatsnaam en andere specifieke eigenschappen aan toe, bijvoorbeeld ‘rode handgemaakte vilten tassen Gouda’. Bedenk je wel dat er minder mensen zoeken op ‘rode handgemaakte vilten tassen’ dan op ‘vilten tassen’ alleen.

 

Opdelen

Gebruik de zoekwoorden op je juiste plekken in de tekst, zoals de titel, de intro en de tussenkopjes. Google scant je site en ‘leest’ op die manier of je site relevant is. aak de site goed leesbaar en gebruiksvriendelijk door:

  • opsommingen/lijstjes te gebruiken
  • tussenkopjes toe te voegen
  • afbeeldingen toe te voegen

 

Links

Hoe kom ik hoger in Google? Google hecht veel waarde aan autoriteit, dus dat is een belangrijk punt. Hoe je dat bereikt? Zorg voor veel links van en naar je website. Een link geeft een waardering voor je website aan (waarom zou een andere website anders naar je linken) en dat vindt Google belangrijk. Google ziet jouw content als kwalitatief hoogstaand. Doe daarom aan linkbuilding. Dat geldt overigens niet alleen voor links naar buiten, maar ook interne links zijn belangrijk.

 

Techniek

Bij het optimaliseren van een website gaat er veel aandacht uit naar content. Terecht, want teksten zijn belangrijk voor je ranking in Google. Maar ook techniek moet je niet vergeten. Zorg bijvoorbeeld voor duidelijke URL’s, geoptimaliseerde foto’s en vermijd pagina’s met foutmeldingen.

 

Meer leren over hoger in Google?

Als je geïnteresseerd bent om meer te leren over hoger in Google komen, kun je je aanmelden voor de workshop die Iowah bij PZO gaat doen: Hoger in Google komen!

 

 

 


Deze blog is geschreven door I Standout. Zij zijn gespecialiseerd in het verbeteren van websites. Door je website goed in te richten, kan je je positie beïnvloeden in de zoekmachines. Meer bezoeken betekent meer klanten en meer omzet.

X