Ondernemers die Mijn Belastingdienst Zakelijk gebruiken om btw-aangifte te doen kunnen de btw nu direct betalen met iDEAL. Op deze manier wordt het juiste betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag vooraf al ingevuld. Betalen wordt hierdoor makkelijker, vermindert ergernissen en helpt herstelacties van ondernemers te voorkomen.

Programmamanager bij de Belastingdienst, Paul Jairath, zegt over de verandering dat ondernemers van de Belastingdienst mogen verwachten “dat wij het hen zo makkelijk mogelijk maken om belasting te betalen. Bijvoorbeeld door betalen met iDEAL toe te voegen aan Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zo kunnen ondernemers eenvoudiger aan hun administratieve verplichtingen voldoen en helpen we hen fouten te voorkomen.”

 

 

Belasting betalen via iDEAL was via boekhoudsoftware al mogelijk

Veel ondernemers maken al gebruik van administratiesoftware dat aangifte doen eenvoudiger maakt. iDEAL betalingen via deze boekhoudprogramma’s was al mogelijk. Dat het nu ook mogelijk wordt gemaakt in Mijn Belastingdienst Zakelijk maakt het aangifte doen voor veel andere ondernemers ook een stuk makkelijker.

Meer informatie: belastingdienst.nl/ondernemers

X