Ik weet nog dat ik als student een heel leuk uitzendbaantje had. Ik mocht voor een aantal weken de secretaresse van de vaste Kamercommissie economische zaken zijn. Jong en naïef als ik was, had ik geen idee waar ik terecht was gekomen, maar dat werd snel anders.

Terwijl de bekende Haagse straatzanger Chuck Deely onder het raam stond te zingen kwamen er dagelijks grote aantallen brieven binnen van burgers en belangenorganisaties om hun mening over van alles en nog wat bij de Kamerleden onder de aandacht te brengen. Deze brieven werden echt allemaal behandeld. Onze democratie in optima forma en mooi om van dichtbij te zien.

 

Nu kun je je voorstellen dat een enkele brief van meneer Pieterse wel wordt behandeld, maar uiteindelijk weinig impact heeft. Kamerleden komen in beweging en raken overtuigd als heel veel anderen hetzelfde als meneer Pieterse verkondigen en de kracht van het getal zijn werk doet.

 

Als Nederland verheerlijken wij ons poldermodel. Een dergelijke overlegstructuur tussen werkgevers, werknemers en overheid is ook heel krachtig. Door haar nauwe contacten met werkgeversorganisaties en onze zetel in de SER heeft PZO steeds meer invloed in de polder. Zo geven we zelfstandigen daar de stem die ze verdienen.

 

Om nog meer impact te kunnen maken, is het in onze democratisch bestel heel belangrijk dat alle meneren en mevrouwen Pieterse zich verenigen. Dat heb ik toen tijdens dat uitzendbaantje van nabij gezien. Juist nu in deze coronacrisis is dat zelfs belangrijker dan ooit om mekaar erdoor te helpen als zelfstandigen. Zorg er dus voor dat je wordt gehoord! Sluit je aan, want samen maken we nog meer verschil.

 

Actie Lidmaatschap PZO

 

 

 

 

 

 

Dit blog is geschreven door Margreet Drijvers. Margreet zet zich sinds november 2016 in voor de belangenbehartiging van de zzp’ers en sinds september 2017 is zij tevens directeur van het PZO. Zij gelooft sterk in samenwerking ook al is zij in hart en nieren zelfstandig ondernemer. Door het aanmoedigen van kruisverbanden op diverse vlakken versterkt zij de positie van de zelfstandige.

X