De kleineondernemersregeling (KOR) is een regeling om vrijstelling voor de btw te krijgen. Je kunt gebruik maken van de KOR als je in Nederland bent gevestigd en niet meer dan € 20.000 omzet in één kalenderjaar hebt. Wil je vanaf 1 januari 2021 gebruik maken van de KOR? Vul dan snel het aanmeldformulier in en zorg dat deze uiterlijk 3 december 2020 binnen is bij de Belastingdienst.

De KOR is speciaal voor ondernemers met een jaaromzet van €20.000. Door je aan te melden ben je niet meer btw-plichtig. Je berekent geen btw door aan je klanten, maar je kunt ook geen btw terugvragen bij inkopen en investeringen. Op die manier scheelt dat behoorlijk wat administratief werk voor de ondernemer.

 

De KOR kan voor ondernemers interessant zijn. Bijvoorbeeld als je alleen maar particulieren als klant hebt. Als je veel inkopen en investeringen hebt, kan het wellicht minder interessant zijn. Denk er goed over na en bekijk de website van de Belastingdienst met goede voorbeelden.

 

Deelname aan de kleineondernemersregeling is voor minimaal 3 jaar. Overschrijd je de omzetgrens, dan ben je vanaf dat moment weer btw-plichtig en neem je niet meer deel aan de KOR. Je moet dan weer btw doorberekenen en mag je ook weer btw aftrekken. Je mag vanaf dat moment 3 jaar niet deelnemen aan deze regeling. Daarna kun je je weer aanmelden.

 

Meer informatie over de kleineondernemersregeling (KOR) vind je terug op de website van de Belastingdienst. Ondernemers kunnen zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en deze per post naar de Belastingdienst te sturen. Heb je de deadline van 3 december niet gehaald? Niet getreurd, je doet dan niet per 1 januari 2021 mee, maar wel vanaf het volgende tijdvak, 1 april.

X