Het kabinet heeft een internetconsultatie over Coronabelastingschulden uitgeschreven om inzicht te krijgen in mogelijke knelpunten bij het terugbetalen van belastingschulden. Ondernemers wordt gevraagd om input te leveren. Daarom delen we deze internetconsultatie graag met je. Zo kun jij de overheid laten weten wat er speelt. “Wij kunnen ons goed voorstellen dat er ondernemers zijn die hierdoor in de knel komen. Vanaf 1 april moet je weer voldoen aan je belastingplicht en in oktober komt daar de terugbetaling van uitgestelde belastingschuld nog eens bij”, zegt Margreet Drijvers.

Belastingplicht

Vanaf 1 april moeten ondernemers weer voldoen aan hun belastingplicht. Dat betekent dat je niet langer uitstel kunt vragen van belasting vanwege covid-19. Heb je in de afgelopen jaren uitstel van betaling gekregen bij de Belastingdienst? Dan krijg je in april een brief met een overzicht van de opgebouwde belastingschuld en voorwaarden van de betalingsregeling. In de zomer volgt dan een brief met de definitieve hoogte van de schuld en het bedrag dat je vanaf 1 oktober iedere maand moet gaan betalen. Meer informatie over het terugbetalen van belasting kun je lezen in dit artikel.

 

Reageren op internetconsultatie

De internetconsultatie Coronabelastingschulden is belangrijk voor ondernemers die uitstel van belasting hebben gehad vanwege corona. Zij kunnen op deze manier de overheid laten weten waar ze tegenaan lopen bij het terugbetalen van belastingschulden. Zo krijgt het kabinet inzicht in de problematiek. Het kabinet vraag ondernemers om te reageren op een tweetal zaken. Allereerst de beleidsnotitie “Internetconsultatie belastingschulden – beschrijving en motivatie bestaand invorderingsbeleid” en daarnaast acht open vragen over de eigen situatie, knelpunten en dienstverlening door de Belastingdienst. Na sluiting wordt een verslag gepubliceerd welke in een Ronde Tafel bijeenkomst in de Tweede Kamer wordt besproken met betrokken partijen.

 

Je kunt via deze link reageren op de internetconsultatie.

X