Minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer hebben een nieuwe regeling voor kleine kredieten aangekondigd, de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). Al snel bleek dat de BMKB niet toereikend is voor de ondernemer die een klein krediet wil afsluiten. PZO is dan ook tevreden met deze nieuwe regeling.

Veel kleine ondernemers konden niet uit de voeten met de BMKB regeling die eerder al in werking is getreden. De KKC is dan ook een welkome aanvulling voor kleine ondernemers die een lening willen afsluiten.

 

Je komt in aanmerking voor de regeling als je voor de coronacrisis voldoende winstgevend was en een omzet had van minimaal 50.000 euro. De leningen worden verstrekt door banken en de overheid staat voor 95 procent garant. Ondernemers kunnen een lening aanvragen van minimaal 10.000 euro en maximaal 50.000 euro.

 

Voor deze kredietregeling kun je terecht bij je kredietverstrekker, bijvoorbeeld je bank. De regeling moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. De minister en staatssecretaris verwachten dat de regeling half mei gereed is.

X