Mijn telefoon gaat. Het is een uitvaartverzorgster. “Inze kun je vandaag komen om een oude dame mooi te maken. Ze is net overleden en haar dochters willen graag dat ze er mooi verzorgd uitziet in de kist.”

Die middag ga ik naar het verzorgingstehuis waar ze op haar kamer opgebaard ligt. Ik houd afstand van iedereen en condoleer de dochters met een hand op mijn hart. Ze laten mij een foto van haar zien en zeggen dat ze zichzelf, ondanks haar leeftijd van over de 90, altijd goed verzorgde en elke week naar de kapper ging. Ik prepareer de huid en ga met camouflage haar hele gezicht en oren camoufleren. Zo blijft ze tot de kist dicht gaat mooi van kleur. Wenkbrauwen worden bijgewerkt, een klein beetje oogschaduw en lipstick en ik maak een kapsel dat ze altijd gewend was te dragen. De dochters zijn zo blij, “daar ligt onze moeder weer, zo zag ze er altijd uit.”

 

Het is zulk dankbaar werk wat ik nog kan doen in deze tijd. Ook maak ik nog tutorials op mijn You Tube kanaal: Make-up voor de 40+ vrouw! En ik ben begonnen om online make-up workshops te geven. Heel persoonlijk, 1 op 1, voor je webcam make-upadvies en het samen gaan doen.

 

Vanaf juni hoop ik weer aan de slag te kunnen om de bruiden, die toch hun bruiloft door willen laten gaan, hun make-up en kapsel te verzorgen. Ook kun je me dan weer boeken als je een mooie profielfoto van jezelf wilt laten maken. Make-up is een belangrijk onderdeel daarvan. Door middel van speciale fotomake-up technieken kom je echt als jezelf naar voren op de foto. Vraag je fotograaf ernaar!

 

 

Dit blog is geschreven door Inze Meijer, zelfstandig Make-up Artist/ Hairstylist. Ze verzorgt make-up en hairstyling voor fotografie, bruiden en andere feestelijke gelegenheden. En postmortale make-up en hairstyling.

X