Ontdek hoe je in 6 stappen meer de regie krijgt op je agenda

Herken je dat? Je loopt de hele dag te rennen. En aan het einde van de dag ga je met een ontevreden gevoel naar huis? Wil je meer de regie op je agenda? Ga dan vandaag nog aan de slag. Met deze 6 stappen ga je meer tijd besteden aan wat je echt belangrijk vindt.

 

 

Pak een notitieboekje en pen en start vandaag nog.

Stap 1#                Wat is belangrijk voor je en doe je direct?

Stap 2#                Wat is belangrijk voor je en kom je (maar) niet aan toe?

Stap 3#                Wat is je grootste afleider? Wat heb je nodig om hier minder tijd aan te besteden? Hoeveel tijd bespaar je hiermee in de week?

Stap 4#                Wat is je grootste tijdverspiller? Wat heb je nodig om hier geen tijd meer aan te besteden? Hoeveel tijd bespaar je hiermee in de week?

Stap 5#                Schrijf op hoeveel tijd je bespaart bij stap 3 en 4.

Stap 6#                Besteed je bespaarde tijd uit stap 5 aan een activiteit waar je nu niet aan toekomt (uit stap 2). En herhaal dit stappenplan wekelijks. Door dit wekelijks te doen wordt het een gewoonte en leer je om bewuster om te gaan met je tijd. Hieronder geef ik je nog 3 doorzettips om jezelf hierin te stimuleren:

  • Stimulans: zoek een mooie foto op of schrijf een quote op die past bij je gevoel om bewuster met je tijd om te gaan. Het gevoel nadat je iets hebt gedaan of iets niet meer hebt gedaan waar je gewoon heel trots op bent. Hang je stimulans op een zichtbare plek of plak het in je telefoonhoesje.
  • Beloning: bedenk voor jezelf een beloning die je krijgt, eet of drinkt nadat je je actie hebt uitgevoerd.
  • Wees mild voor jezelf: geef niet op als het niet lukt. Bewuster met je tijd omgaan gaat met vallen en opstaan. Lees het stappenplan nog eens door. En pak het weer op bij de stap die nu bij je past.

 

X