Aan het einde van het jaar is het belangrijk om een aantal zaken goed te controleren. In deze handige folder staat omschreven waar je op moet letten als je het afgelopen jaar gebruik hebt gemaakt van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Vergeet bijvoorbeeld niet om wijzigingen door te geven aan de gemeente, zo kom je niet voor verassingen te staan. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten opgesomd.

1.       Controle

De gemeente kan aan de hand van een steekproef controleren of je recht hebt / had op de Tozo. Indien nodig vraagt de gemeente aanvullende bewijsstukken op over bijvoorbeeld het urencriterium of je inkomen of dat van je partner.

2.       Financiële aandachtspunten

Ben jij of je partner (deels) werknemer en ontvang je beloningen zoals een eindejaarsuitkering, een 13e maand, een winstdelingsregeling of een bonus? Geef dit, net als overige wijzigingen in het inkomen, op bij je gemeente als inkomen.

3.       Belastingaangifte

Geef je Tozo-uitkering op als inkomen bij de aangifte inkomstenbelasting in 2021.

4.       Geef wijzigingen door

Denk aan veranderingen in het netto-inkomen, verandering van huishoudsamenstelling, verhuizing of het stoppen van je onderneming.

X