Wie op tijd zijn of haar belastingaangifte doet maakt zich doorgaans geen zorgen over complicaties met de fiscus; en dat is uiteraard voor een goede reden. Maar, fouten maken we allemaal en ongelukkigerwijs kan het voorkomen dat het de Belastingdienst is die een fout maakt. In dit artikel wordt er gereageerd op het nieuws dat er mogelijk onterechte naheffingsaanslagen zijn verstuurd door de Belastingdienst en welke (potentiële) gevolgen dit heeft voor jou.

Onterechte naheffingsaanslagen

Op tijd ingeleverde btw-aangiften over het 2e kwartaal van 2022 of over juni 2022 waar je een ontvangstbevestiging van hebt ontvangen zijn wellicht niet op tijd verwerkt. Om deze reden is er een mogelijkheid dat personen onterecht een naheffingsaanslag ontvangen. Natuurlijk ontvang je het liefst nooit een naheffingsaanslag. Gelukkig is dit probleem in behandeling en hoef je niets te doen; de aangifte zal worden verwerkt en bij vragen over de aangifte zal er telefonisch contact met je worden opgenomen.

Omdat de aangiften nu handmatig moeten worden verwerkt kan het wat langer duren voordat u bericht krijgt; maximaal 6 weken. Bij verdere uitstel zullen we daar een nieuw bericht over plaatsen.

Wat nu?

Mocht jouw aangifte niet correct zijn verwerkt dan kun je een excuusbrief van de Belastingdienst verwachten en, als dat nodig is, wordt je gebeld door de Belastingdienst voor meer informatie. Daarnaast ontvangen gedupeerden mogelijk een sms-bericht (nummer 08000543) met informatie over de excuusbrief en onterechte aanslag.

 

Kortom: de Belastingdienst werkt handmatig aan de juiste verwerking van de btw-aangiften, wat tot 6 weken kan duren en waarvoor je misschien een excuusbrief ontvangt. Je hoeft geen actie te ondernemen.

Kijk voor het officiële bericht op de website van de Belastingdienst

X