Over zelfstandig ondernemers wordt veel gesproken. Elke dag sta ik op en vraag ik mij af: “wie zal er vandaag weer iets vinden van de zzp’er?” En dan doet zich het rare fenomeen voor dat uit alle cijfers blijkt dat het merendeel gelukkig is, in vrijheid heeft gekozen, goede winstverwachtingen heeft, maar toch hebben we het alleen over de zzp’er in armoede, de gedwongen zzp’er, de schijnzelfstandige.

Nu begrijp ik dat aan één kant best, want goed nieuws is geen nieuws. Maar deze week is goed nieuws wél nieuws. Deze week is het de European Freelancers Week. Alle zelfstandigen in heel Europa krijgen positieve aandacht. Hierdoor laten we zien dat zelfstandigen een positieve bijdrage leveren aan de economie, zelfs de schijnzelfstandige en de zzp’er in armoede. Want ook zij staan elke dag op om een positieve bijdrage te leveren. Ik ben trots op hen allemaal! #proudfreelancer

 


Deze blog is geschreven door Margreet Drijvers. Margreet zet zich sinds november 2016 in voor de belangenbehartiging van de zzp’ers en sinds september 2017 is zij tevens directeur van het PZO. Zij gelooft sterk in samenwerking ook al is zij in hart en nieren zelfstandig ondernemer. Door het aanmoedigen van kruisverbanden op diverse vlakken versterkt zij de positie van de zelfstandige.

X