Inmiddels zijn er 11 miljoen zelfstandigen in Europa, dat is 5% van de Europese beroepsbevolking. Deze grote, groeiende groep verdienen positieve aandacht. Zelfstandig ondernemers zijn niet meer weg te denken en leveren een belangrijke bijdrage. De European Freelancers Week is een reeks van evenementen en acties gecreëerd voor en door ondernemers in heel Europa die worden georganiseerd tussen 12 en 21 oktober. Het draait bij de evenementen om inspireren, verbinden, leren, co-creëren of activeren. Dit jaar is het thema: ‘Freelancers assemble! Working Together in the New Economy’.

Ondernemen is in de meeste gevallen bevrijdend, leuk en lonend. Maar aan het ondernemerschap zijn ook risico’s verbonden. Het is daarom belangrijk dat je je als ondernemer blijft ontwikkelen, het uitwisselen van kennis en ervaringen kan je daarbij enorm helpen. De #EFWeek is een kans voor freelancers om te verbinden, leren en te luisteren via evenementen.

 

Get involved

Ook jij kan iets organiseren tijdens de European Freelancers Week. Alle evenementen die inspireren, verbinden, leren, co-creëren of activeren kunnen aangemeld worden om een zo groot mogelijk bereik te creëren. Als je een evenement aanmeldt, wordt het aan de kalender toegevoegd. Het kunnen evenementen op grote schaal zijn, maar ook kleine bijeenkomsten, het drinken van een kop koffie met andere zzp’ers, een webinar, workshop of lezing. Aanmelden voor de #EFWeek kan via de website van de European Freelancers Week.

 

#ProudFreelancer

Vanuit Nederland werkt PZO mee aan de European Freelancers Week. “Zelfstandig ondernemers vormen een groep die veel aandacht krijgt en deze aandacht is helaas niet altijd positief”, aldus Margreet Drijvers (directeur PZO). In het kader van de European Freelancers Week, willen we een positief beeld neerzetten van zelfstandigen. Want je mag best trots zijn op jezelf als freelancer. Zelfstandig ondernemers creëren hun eigen werk en geven de economie de broodnodige veerkracht en flexibiliteit. Gebruik in de week van 12 tot en met 21 oktober de hashtag #ProudFreelancer op social media en laat zien dat jij trots bent om een freelancer te zijn. Het is natuurlijk ook leuk om te laten zien op welke freelancer jij trots bent. Samen zetten we de zelfstandige ondernemers in de schijnwerpers!

X