In de Troonrede stelde koning Willem-Alexander dat het goed gaat met Nederland en dat iedereen meer te besteden heeft komend jaar. Er wordt meer geld beschikbaar gesteld voor onderwijs, defensie, veiligheid, cultuur, infrastructuur en de energietransitie. Het kabinet roept Nederlanders op om meer met elkaar te doen in plaats van naast elkaar. Maar wat staat de zelfstandig ondernemer te wachten komend jaar?

Het gaat economisch een stuk beter met Nederland en daar moeten de Nederlanders van profiteren. Alle Nederlanders hebben straks meer te besteden, maar vooral de werkenden gaan erop vooruit. “Werken moet lonen”. Daarnaast heeft het kabinet meer geld beschikbaar gemaakt voor onder meer onderwijs en defensie.

Voor zelfstandige ondernemers heeft het kabinet een heldere boodschap. “Zelfstandigen die bewust kiezen voor het ondernemerschap wordt niets in de weg gelegd”. Wij zijn erg blij met deze boodschap. Schijnzelfstandigheid wil de regering tegengaan door middel van vervanging van de Wet DBA. Dat dat geen gemakkelijke opgave is, blijkt uit een eerder artikel dat is verschenen op onze website.

Meer weten over onze standpunten?

 

X