In deze moeilijke tijd is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Zo blijf je wendbaar en kun je invulling blijven geven aan je ondernemerschap. De subsidieregeling NL Leert Door stelt iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt in staat om gratis ontwikkeladviezen en scholing te volgen. Deze regeling staat dus ook open voor zzp’ers.

NL Leert Door bestaat uit twee elementen. Vanaf 1 december kun je een gratis ontwikkeltraject volgen bij een loopbaanadviseur. Een loopbaanadviseur geeft zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Meld je dan bij een erkende loopbaanadviseur. Hij of zij verzorgt de registratie en de financiële afhandeling. De loopbaanadviseurs verwachten dat er veel werkenden gebruik gaan maken van dit traject. Meld je dus snel bij een loopbaanadviseur als je interesse hebt. Ben je op zoek naar een erkende loopbaanadviseur? Bekijk dan eens de website van Noloc of Nobco voor een adviseur bij jou in de buurt.

 

Naast een ontwikkeltraject kun je ook gratis scholing volgen. Inmiddels heeft de minister aan 14 opleiders subsidie toegekend. Hiermee kunnen zij kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen aanbieden. Om een cursus of training te volgen moet je je aanmelden bij een opleider die een subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en de kosten af. Vanaf 1 december is er op de website hoewerktnederland.nl een zoekmachine beschikbaar om een geschikte opleiding te kunnen vinden.

 

Zet de datum 1 december dus in je agenda om er op tijd bij te zijn!

X