De afgelopen weken stijgt het aantal besmettingen en dat zorgt voor onzekerheid onder zelfstandige ondernemers. Veel zzp’ers hebben last gehad van het coronavirus. Een groot aantal is weer aan de slag, maar veel ook nog niet. Door de bekende maatregelen kunnen we het virus enigszins onder controle houden, zodat zzp’ers aan het werk kunnen blijven. Een tweede golf kan echter flink roet in het eten gooien. Daarom vragen we extra aandacht voor de maatregelen die gelden en roepen we iedereen op om zich hieraan te houden.

Het RIVM gaf vorige week aan dat het aantal besmettingen ruim is verdubbeld ten opzichte van eerdere weken. Gisteren bleek dat er weer een stijging was van het aantal besmettingen in vergelijking met die week daarvoor.

 

De verhoging van het aantal besmettingen neemt risico’s met zich mee voor zelfstandig ondernemers. Net nu zijn weer (bijna) aan de slag kunnen ligt een nieuwe terugval van opdrachten weer op de loer. Het verder versoepelen van maatregelen kan alleen als het coronavirus onder controle blijft. Nu het aantal besmettingen weer oploopt is de kans groter dat er weer beperkende maatregelen worden genomen.

 

Om deze beperkingen te voorkomen roepen wij iedereen op om de regels vanuit de Rijksoverheid op te volgen. Hieronder staan alle regels in een handig overzicht.

 

X