Zelfstandig ondernemers zijn professionals die met hun expertise en flexibiliteit waarde toevoegen aan organisaties. Meer zichtbaarheid levert meer directe connecties op voor deze groep ondernemers en organisaties die ze wil inhuren.

Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en Profteams hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met als doel zelfstandig ondernemers breed te ondersteunen in hun ondernemerschap. 

Unieke samenwerking

“Met deze samenwerking kunnen we de zzp’er verder brengen. Het initiatief van Profteams om meer zichtbaarheid te creëren voor deze groep ondernemers ondersteunen wij van harte. Als zelfstandig ondernemer kan je op Profteams al gratis een professioneel profiel aanmaken. Maar er is ook een mogelijkheid om je (tegen een gereduceerd tarief) te abonneren inclusief het lidmaatschap bij PZO. Zo is deze samenwerking voor iedereen een win-win situatie”, aldus Margreet Drijvers, directeur PZO.

De Zelfstandig Ondernemer voorop

Door zelfstandige ondernemers meer zichtbaarheid te bieden ontstaat er ruimte voor eerlijke connecties. Op die manier is het voor de zelfstandig ondernemer mogelijk om meer inkomsten te genereren. Met het creëren van rechtstreeks contact betaalt de zzp’er geen fee of afdracht meer over zijn of haar inzet bij opdrachtgevers.

Daarnaast is Profteams voor organisaties een transparant platform waarop zij kosteloos zelfstandigen kunnen zoeken en vinden. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel organisaties het ondoorzichtig, duur en lastig vinden om rechtstreeks in contact komen met deze doelgroep (zzp’ers, freelancers, interim-managers, zelfstandig ondernemers). Er zijn geen goede transparante sector- of functie specifieke platformen en recruitmentbureaus of bemiddelaars vragen veelal (te) veel geld voor traditionele diensten. Marges tot wel 35% zijn helaas geen uitzondering. Dit maakt het inlenen van zzp'ers, soms ten koste van belastinggeld, onnodig duur.

Balans in de markt

Profteams directeur Roberto Palland wijst erop dat Profteams met haar dienstverlening de markt voor zelfstandigen weer in balans wil brengen: “Zzp'ers betalen geen enkele fee of afdracht meer over hun werkzaamheden door de directe connecties die er via het platform van Profteams ontstaan. Zo realiseren ze altijd 100% omzet over hun inzet. Opdrachtgevers profiteren eveneens van Profteams, doordat ze rechtstreeks in contact komen met professionals en besparen daarmee aanzienlijk op dure bemiddelingskosten of het betalen van vergoedingen aan interim-bureaus”.

Alle zzp-ondernemers kunnen gebruik maken van Profteams. Ook zijn er aantrekkelijke instap mogelijkheden via bijvoorbeeld het opleidingsaanbod van de Profteams Academy. “Kortingen die wij realiseren bij opleiders vloeien terug naar de zelfstandig ondernemers die zich bij Profteams aansluiten. Hierop is geen winstoogmerk van toepassing”, aldus Palland

Meer informatie over samenwerking tussen Profteams & PZO.

X