Iedereen woont in een gemeente. Zelfstandig ondernemers zijn gevestigd in een gemeente. Het beleid van de gemeente is dus van invloed op jou. Door te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen heb je invloed op het beleid van de gemeente. De partijprogramma’s geven een goed inzicht waar elke partij voor staat. Kleur op 16 maart het vakje rood van de partij die jou het meeste aanspreekt.

Gemeenten doen meer dan je denkt

Gemeenten spelen een belangrijke rol voor de leefbaarheid van een gemeente. Werkgelegenheid, prettig wonen en ondernemen, goede verlening van zorg, goed en toegankelijk onderwijs, sportvoorzieningen, maar ook armoede en schuldenaanpak.

“Gemeenten hebben ook een verantwoordelijkheid om hun “eigen” ondernemers in te zetten en te stimuleren”, aldus Margreet Drijvers van PZO. “Deze ondernemers kennen hun gemeenten als geen ander en zijn vaak bereid een extra stap te zetten. Daarnaast hebben gemeenten de mogelijkheid om ondernemers die een steuntje in de rug nodig hebben, verder te brengen met een Bbz uitkering of lening. Gemeenten kunnen voor hun ondernemers echt veel betekenen, maar ondernemers betekenen ook veel voor hun gemeente.”

 

Netwerken en verbinden

Naast de hulp en ondersteuning die een gemeente kan bieden voor ondernemers in het nauw is het juist ook heel goed wanneer gemeenten het ondernemerschap op lokaal niveau stimuleren. Door het faciliteren van ontmoetingen kunnen ondernemers met elkaar in contact komen en verbindingen leggen. Zo ontstaat ook een krachtig ondernemersklimaat.

 

Ga vooral stemmen op 16 maart in jouw gemeente. Zo heb je invloed op toekomstig beleid. Wil je meer informatie lezen over de gemeenteraadsverkiezingen bekijk dan onze informatiepagina.

 

 

Dit blog is geschreven door Margreet Drijvers. Margreet zet zich sinds november 2016 in voor de belangenbehartiging van de zzp’ers en sinds september 2017 is zij tevens directeur van het PZO. Zij gelooft sterk in samenwerking ook al is zij in hart en nieren zelfstandig ondernemer. Door het aanmoedigen van kruisverbanden op diverse vlakken versterkt zij de positie van de zelfstandige.

X