Een fors hogere opkomst dan in 2015 en een verrassende uitslag. Forum voor Democratie heeft maar liefst 13 zetels behaald in de Eerste Kamer. Dat betekent een flinke verschuiving van de zetels. De VVD volgt met 12 zetels, gevolgd door CDA en GroenLinks. Forum voor Democratie en GroenLinks zijn daarmee de grote winnaars van de Provinciale Statenverkiezingen. Wat betekent deze uitslag voor ondernemers?

De twee grote winnaars van de Provinciale Statenverkiezingen hebben tegengestelde standpunten als het gaat om zzp’ers. Waar GroenLinks zzp’ers vaak als flexwerker zien, komt Forum voor Democratie op voor de overmatige regelgeving waar ondernemers last van hebben.

Denis Maessen, voorzitter van PZO, geeft aan dat de winst voor GroenLinks goed is voor de balans. “Ondernemers willen namelijk ook gezond en duurzaam ondernemen. Maar dat blijkt vaak mede door administratieve belemmeringen ongelooflijk lastig.”

In het huidige regeerakkoord zitten nog te veel “onzinnige, tijdrovende maatregelen”. Bijvoorbeeld de webmodule en opdrachtgeversverklaring. “Het zou niet verkeerd zijn als we de slag weten te maken naar een zelfstandige rechtspositie door de ondernemersovereenkomst. De visie op de gezagsrelatie moet anders en meer eigentijds.” Maessen hoopt dat de grote partijen met ondernemers zullen meedenken. “Het gaat over een miljoen Nederlanders, die elke dag op eigen beweging en kracht aan de slag gaan en eigen risico’s dragen.”

Op de website van de Ondernemer leest je het gehele artikel.

X