Vlak voor het kerstreces heeft staatssecretaris Bas van ’t Wout goed nieuws voor ondernemers die gebruik maken van de lening bedrijfskapitaal binnen de Tozo. Ze krijgen namelijk langer de tijd om de lening terug te betalen. De lening moest eigenlijk vanaf 1 januari 2021 worden afgelost, dit is nu uitgesteld naar 1 juli 2021.

De Tozo bestaat uit twee onderdelen. De inkomensondersteuning en een lening bedrijfskapitaal. Zelfstandigen die een lening hebben afgesloten in de Tozo regeling krijgen nu meer tijd om deze terug te betalen. Dat is een opluchting voor ondernemers die nu door de harde lockdown weer in onzekerheid zitten. Staatssecretaris Bas van ’t Wout zegt daarover: "Zelfstandig ondernemers doormaken een uitzonderlijk moeilijke tijd met grote onzekerheden. Aan het begin van de crisis hadden wij niet voorzien dat deze tot nu zou voortduren. Helaas is dit wel de situatie. Een situatie waar zij niets aan kunnen doen. Daarom zorgt het kabinet nu dat zelfstandigen iets meer lucht krijgen."

 

Langere looptijd aflossen

Naast uitstel van aflossen wordt ook de looptijd waarbinnen een verstrekte lening afgelost moet zijn verlengd. Deze wordt met zes maanden verlengd naar in totaal 3,5 jaar. Wie toch per januari 2021 of sneller dan binnen 3,5 jaar wil aflossen, kan dat uiteraard nog steeds doen. Gedurende de maanden januari 2021 tot en met juni 2021 wordt tevens geen rente opgebouwd.

X