De privacywet zou de overlast van ongewenste telefoontjes moeten beperken, maar dat blijkt niet het geval. Er zijn bedrijven die het Handelsregister van de Kamer van Koophandel hebben gekloond, waardoor de persoonsgegevens van zelfstandige ondernemers nog verder verspreid raken over het web.

Dat brengt RTL Z vandaag naar buiten. Bedrijfsgegevens van zelfstandige ondernemers zijn moeiteloos vindbaar in de gekloonde registers en bovendien zijn ze ook nog eens gratis voor iedereen. Wij zijn verbaasd over deze gang van zaken. "Ik vind het een kwalijke zaak dat de privégegevens van zelfstandigen op deze manier op straat liggen en daarmee vrij toegankelijk voor verschillende partijen", zegt directeur Margreet Drijvers. "Onze ervaring is dat het merendeel van de zelfstandigen niet gediend is van telefoontjes waar ze niet op zitten te wachten en geen toestemming voor hebben gegeven." Zo zegt Marjolein van der Linden, lid van PZO,  dat ze mobiel toch wel 1 a 2 keer per week ongewenst wordt gebeld en dat haar vaste lijn zelfs stilstaat voor bellers.

 

Vanuit allerlei hoeken is er een roep om bescherming voor zelfstandige ondernemers. Wij roepen staatssecretaris Mona Keijzer op om vaart te maken met de wijziging van de Telecommunicatiewet welke afgelopen zomer ter consultatie werd voorgelegd.

X