Mijn oog viel laatst op een artikel op nu.nl over geldzaken en de zzp’er. Kern van het artikel was dat een zzp’er zonder verzekering een goed idee kan zijn. Nu wil ik niet inhoudelijk ingaan op wanneer het voor een zelfstandige goed is om zich tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren, maar de argumenten die in dit artikel werden gebruikt geven een zorgelijk signaal af.

Op dit moment wordt het advies, dat door de Stichting van de Arbeid aan minister Koolmees is gegeven, uitgewerkt. Voordat de verplichtstelling een feit is, zijn er een flink aantal jaren verstreken. Jaren waarin de risico’s op arbeidsongeschiktheid blijven bestaan en als je daarvoor niets hebt geregeld, je flink in de penarie kunt komen alsook je gezin. Nu wachten omdat de verzekeringen misschien wel goedkoper worden dan wel omdat de verplichting wordt ingevoerd, betekent dat je al die tijd zonder dekking van je arbeidsongeschiktheidsrisico rondloopt. Goedkoop kan dan flink duurkoop zijn. Daarnaast is vrijwel daags na dit artikel door de verzekeraars aangekondigd dat de premies zullen stijgen en is het argument dat verzekeringen wel goedkoper zullen worden onwaar gebleken.

 

Hoe je het arbeidsongeschiktheidsrisico afdekt, is maatwerk en een persoonlijke keuze. Laat je daarover goed adviseren. Er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Lees meer over arbeidsongeschiktheid is ons kennisdossier.

 

 

Dit blog is geschreven door Margreet Drijvers. Margreet zet zich sinds november 2016 in voor de belangenbehartiging van de zzp’ers en sinds september 2017 is zij tevens directeur van het PZO. Zij gelooft sterk in samenwerking ook al is zij in hart en nieren zelfstandig ondernemer. Door het aanmoedigen van kruisverbanden op diverse vlakken versterkt zij de positie van de zelfstandige.

 

X