Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over het handhavingsmoratorium van de wet DBA. Vorige maand vroegen we staatssecretaris Vijlbrief daarom om uitstel van het handhavingsmoratorium. Vooralsnog komt er geen verder uitstel maar de staatssecretaris heeft naar aanleiding van de motie Grinwis wel meer duidelijkheid gegeven.

Onduidelijkheid

Pieter Grinwis (ChristenUnie) diende een motie in over de handhaving van de Wet DBA. De staatssecretaris geeft toe dat er wat onduidelijkheid is over de handhaving. “Het handhavingsmoratorium loopt niet af in oktober. Het loopt minimaal tot oktober en dan zullen we kijken wat we gaan doen. Ik hoop op dat moment samen met collega Koolmees van Sociale Zaken te beschikken over de uitkomsten van de webmodule”.

 

Evaluatie webmodule

Op dit moment is er een pilot met de webmodule. De pilot wordt aan het einde van de zomer geëvalueerd en op basis van die uitkomsten gaan minister Koolmees en staatssecretaris Vijlbrief opnieuw kijken naar de handhaving van de Wet DBA. Het handhavingsmoratorium blijft dus voorlopig van kracht, tot minimaal oktober.

X