Hulp voor ondernemers

Het coronavirus heeft enorme impact op ondernemers en op ondernemingen. De onzekerheid en voorlopig nog het gebrek aan perspectief kan er toe leiden dat je even geen lichtpuntjes ziet. Dan is het prettig als je een luisterend oor wordt geboden en je met een deskundig advies weer op weg wordt geholpen.

 

Sparren met een (oud) ondernemer

Soms is het prettig om even van gedachten te wisselen met een (oud) ondernemer. Deze kijkt met een andere bril naar je onderneming en reikt je wellicht mogelijkheden aan die je zelf nog niet ziet. Bijvoorbeeld net een andere insteek van je verdienmodel. Inzicht in je financiën helpt ook om zorgen weg te nemen of om eventueel een krediet aan te vragen. Het Ondernemersklankbord biedt de mogelijkheid om uitgebreid jouw situatie te bespreken en zij ondersteunen je. In deze tijden van crisis is de ondersteuning van het Ondernemersklankbord gratis.

Meer informatie

 

Ik weet het even niet

Het is helemaal niet raar als je door de huidige omstandigheden niet weet hoe je onderneming er voor staat en of je nog wel door kan na het einde van de crisis. De KvK heeft op haar website een routewijzer staan, die je kan helpen om meer grip te krijgen. Na beantwoording van een paar vragen, geeft de KvK je richting voor de volgende stappen.

Meer informatie

 

Ik heb (te)veel schulden

Het afgelopen jaar heeft er voor gezorgd dat veel ondernemers niet meer in staat waren om hun inkomen te verdienen. Om toch alle kosten te kunnen voldoen, heb je je in de schulden gestoken. Bijvoorbeeld uitstel van belasting, kredieten bij banken of anderen, de lening van de TOZO. Als deze schulden te veel worden, stap dan vooral naar de gemeente waar je woont om je verder te laten helpen. Elke gemeente heeft de wettelijke plicht om ondernemers in de problemen te helpen.

Sinds 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in werking getreden. Dit is een regeling om faillissement te voorkomen. Hier kun je daar meer informatie over vinden. Op tijd stoppen kan een faillissement voorkomen en je weer perspectief geven.

 

Ik wil het net iets anders

Het merendeel van de ondernemers wil graag blijven ondernemen. Deze crisis is voor velen wel aanleiding om met een nieuwe kijk op de onderneming vol goede moed de toekomst tegemoet te gaan. Mocht je daar ondersteuning bij kunnen gebruiken dan hebben gemeenten daarvoor een programma. Coaching, bij- en omscholing zijn daar onderdeel van. Ga vooral naar je gemeente en vraag er naar.

 

Geldfit Zakelijk

Op Geldfit Zakelijk kun jij als ondernemer gratis terecht voor hulp bij jouw financiële situatie. Via een online test krijg je direct inzicht hoe jij er met je onderneming financieel voor staat. Ook krijg je gelijk een overzicht waar je terecht kunt voor hulp. Denk aan websites met handige tips, online begeleiding of hulp voor ondernemers bij jou in de buurt.

Meer informatie

 

Het team van PZO helpt haar leden verder. Bel gerust op 070 3490233 of mail naar secretariaat@pzo.nl.

X