Krediet aanvragen

Om ondernemers te ondersteunen in de coronacrisis heeft het kabinet een aantal maatregelen genomen waaronder de mogelijkheid om een krediet aan te vragen. Je kunt bijvoorbeeld via de borgstelling MKB-kredieten krediet aanvragen, maar ook bij andere partijen.

 

Klein Krediet Corona

Voor ondernemers die op 1 januari 2019 waren ingeschreven bij de KvK, voor de coronacrisis voldoende winstgevend waren en een omzet vanaf €50.000 hebben, is het Klein Krediet Corona (KKC) beschikbaar. Je vraagt minimaal €10.000 en maximaal €50.000 aan. De looptijd is 5 jaar en de rente maximaal 4%. Aan de overheid wordt door de ondernemer een eenmalige premie van 2% als vergoeding betaald. De overheid staat voor 95% garant voor deze kredieten.

In ieder geval hebben de Rabobank, ABN AMRO, ING, de Volksbank en Triodos toegezegd deze kredieten te verlenen. De aanvraag kan tot en met 30 juni 2021 worden ingediend.

 

Overbruggingskrediet

Heb je tijdelijk wat extra kapitaal nodig om een periode te overbruggen, dan kun je bij Qredits een overbruggingskrediet aanvragen. Ook voor starters heeft Qredits een krediet.

 

De Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)

Als je een lening wilt afsluiten bij de bank, maar niet genoeg onderpand hebt om zekerheid te bieden, kun je gebruik maken van de BMKB. De overheid staat dan voor een deel garant voor jou met de Borgstelling MKB Kredieten (BMKB). De BMKB is bestemd voor het mkb tot 250 werknemers. Ook zzp’ers worden tot het mkb gerekend.

X